Asus K50AB – кратко ревю

На вашето внимание, специализирана информация за лаптоп Asus K50AB с дисплей 15.6”. Този лаптоп има чипсет AMD RS 780, който е широко популярен сред сервизната общност. В техническата част за видео чиповете, той е оборудван още с Radeon HD 4570, успешно също е и използването на Radeon HD 3200, който е вграден в северния мост.

Що се отнася до проблемите, които могат да възникнат при Asus K50AB, най-чести са тези отнасящи се до графичния чип; проблеми могат да възникнат и в северния и южния мост. Ремонтната дейност при повредите в споменатите сектори е аналогична. По-лекият вариант е когато има отлепен чип като това се дължи най-често на недобра спойка. В този вариант, цената за отлепен чип е една и съща. Има и по-лош вариант, при чипове, които са напълно повредени ремонтът за подмяна при северния мост се оскъпява неимоверно, докато подмяната пред южният мост струва много по-малко.

Конкретно в този текст, представяме ситуацията при ремонт на „отлепен” чип. Такъв случай може да има, когато започнат да се появяват промени в начина, по-който виждате изображенията на екрана или картината изчезне напълно, както обичат да се изразяват хората в такъв момент – черен екран.

Това обаче са симптомите, а какво е лечението? Високо специализирано, със високотехнологична апаратура пригодена специално за Reball начин на спояване. Тази процедура е най-подходяща за този тип повреда, като по никакъв начин не следва да се доверявате на неспециалисти, които ще ви предложат евтина намеса и ремонт с много малко положителна стойност или крайни последици, който да навредят и на дънната платка.

Географията на графичния чип на модел Asus K50AB е следната: той се разпознава по обозначението с номер 216-0728018 като мястото на спойката е на дънната платка встрани от северния мост (обозначен 216-0674026), който от своя страна е в непосредствена близост до централния процесор.

В изображение (1), е показано мястото на графичния чип върху дънната платка, а изображение (2) показва демонтирания графичен чип. В изображенията ясно си личат следите от фабричния безоловен припой и от флюса използвам за разспойката. В изображение (3), се вижда вече почистеното гнездо за чипа, с напълно прочистената от старата спойка контактна площадка. Изображение (4) ясно показва вече почистения графичен чип.

Източник:Техника на кредит – vsichki-krediti.com

Related posts

Leave a Comment