Смартфони 

Как да изберем модел смартфон, споделят от Ардес

Кои са стъпките при избиране на подходящия за нас смартфон

Избирането на нов смартфон може да бъде трудоемко и досадно занимание, затова специалистите от Ardes препоръчват да обърнем внимание на следните няколко характеристики и така да улесним процеса:

  • Бюджет и бранд;
  • Камера;
  • Процесор;
  • Памет;
  • Батерия.

Първата стъпка е да определим бюджета, с който разполагаме и да разгледаме брандовете и техните модели смартфони. Погрешно е да залагаме само на един и същи бранд, защото при мобилните телефони технологиите се развиват изключително бързо и не е задължително всички модели на една марка да са добри.

При камерите е важен не толкова броят на мегапикселите, колкото по-богатият избор от функции като различни режими за снимане, наличие на изкуствен интелект, възможност за висококачествено видео и тн.

Процесорът е своеобразното сърце на нашия телефон. При него е важна тактовата честота и с колко ядра е. Първото показва скоростта, с която той изпълнява команди – колкото повече гигахерци са отбелязани за тази характеристика, толкова по-бърз ще е телефонът ни. Модерните смартфони разпределят текущите задачи в повече от едно ядро и колкото са повече ядрата в процесора, толкова по-гладък ще е мултитаскингът на нашия мобилен телефон.

Паметта на смартфона има два подвида – вградена (ROM) и оперативната (RAM). Оперативната памет е свързана с възможността на устройството да функционира гладко, изпълнявайки няколко задачи едновременно и колкото по-голяма е, толкова по-добре. А вградената памет рядко е достатъчна, затова е добре да се ориентираме към мобилни телефони със слот за допълнителна карта памет.

Капацитетът на батерията е от витално значение за телефона ни, тъй като от него зависи колко издръжливост ще има устройството без нужда от зарядно. Тук е добре да заложим на максималните стойности, за да не оставаме без заряд по средата на деня.

Андроид или IOS

Това са двете най-разпространени операционни системи, всяка със своите предимства. Андроидът в операционната система на почти всички масови смартфони, но при повечето от тях ъпгрейдването и е лимитирано до две или три следващи версии. IOS работи само с Apple устройства, които са доста по-скъпи, но ъпгрейдите са гарантирани за години напред.

Къде да потърсим

Онлайн магазинът ardes.bg има изключително богата селекция от мобилни телефони на цени в широки граници и с чудесен избор от модели. Лесният за навигиране сайт позволява търсенето и намирането на смартфони Ардес да става с няколко клика на мишката. Поръчката се оформя лесно, доставката е бърза, а удовлетворението – гарантирано.

Related posts

Leave a Comment