Джаджи 

Как SSD дискът може да направи лятната ваканция по-спокойна

Лятото наближава бързо. Несъмнено повечето от вас вече имат планове за предстоящата лятна ваканция. Но без значение къде отивате, винаги трябва да се подготвите подобаващо. Не, не говорим за нещо очевидно, като екипировка и подходящо облекло. Става дума за дребни неща, които ще ви помогнат да избегнете неприятни ситуации по време на пътуването.

По време на ваканцията трябва да се отпуснете и да презаредите батериите, докато запълвате свободното време с любимите си дейности. Някои неща обаче са неизбежни — чантите ви със сигурност ще бъдат пълни с електроника, като лаптопи, камери и преносими игрови конзоли. Много от нас дори са принудени да работят, докато се наслаждават на почивката си, така че не забравяйте да се подготвите и за този сценарий.

Вземете си надежден SSD диск

Ако планирате да документирате пътуването си с много снимки и видеоклипове, може да се наложи да вземете допълнително устройство за съхранение. В този случай външният SSD диск е най-добрият избор. SSD дисковете са по-здрави от своите леко остарели предшественици — HDD (хард) дисковете. Освен това трябва да изберете надежден производител, чиито продукти предлагат повече от най-основното ниво на защита. Проливният дъжд или начинът, по който багажът ни често се разтоварва на летищата, могат да причинят повече щети, отколкото си мислите.

Произведени от Samsung, дисковете от серията T7 са най-добрият избор, когато отивате на почивка. Дизайнът на T7 и T7 Touch гарантира, че данните ви ще останат непокътнати при падане от височина до 2 метра. Ако планирате доста екстремни приключения, T7 Shield би бил идеалният избор. Здравата и изключително издръжлива конструкция на диска го прави водо- и прахоустойчив и способен да оцелее невредим дори при падане от 3 метра .

Вашите данни са винаги на една ръка разстояние

Понякога може да предпочетете просто да съхранявате всичките си данни в облачно хранилище, тъй като в днешно време повече курорти, хотели и хостели предлагат достъп до интернет. Въпреки че може да изглежда удобно, не забравяйте, че никога не знаете колко стабилна или бърза е връзката в действителност. Имайте това предвид, особено ако пътувате в по-слабо развити или по-отдалечени части на света. Ако носите SSD диск със себе си, това ще гарантира бърз и надежден достъп до всичките ви данни.

Всички SSD дискове от серията T7 на Samsung предлагат скорости на трансфер до 1050 MB/s и до 4 TB място за съхранение. Освен това те са напълно съвместими с преносими игрови конзоли и Android устройства. Това обаче не е всичко. Дисковете са защитени с 256-битово AES криптиране и предлагат възможност за ограничаване на достъпа до данните ви с парола (в случая на серията Touch можете да използвате пръстовия си отпечатък за отключване на устройството).

Трябва ви нещо по-леко?

Ако можете да вземете със себе си само най-необходимото, картите за памет може да са по-добрият избор за вас. Картите за памет Samsung PRO plus microSD, EVO Plus microSD и PRO Endurance microSD са устойчиви на вода, екстремна топлина и студ, рентгенови лъчи и въздействие на магнитно поле. Те дори защитават данните ви при падане . Тези компактни карти за памет могат да съхраняват до 512 GB данни и са безотказни. Някои модели предлагат до 10 години гаранция от страна на Samsung.

Най-добрите сувенири, които може да донесете от почивката си, са спомените. Но те могат да станат още по-добри, ако успеете да ги запечатате. Без значение какво планирате, независимо дали ще си почивате със семейството или ще изследвате нови места с приятелите си, винаги трябва да носите със себе си система за пречистване на вода и надеждно устройство за съхранение, което ще гарантира, че данните ви няма да бъдат изгубени. Възползвайте се от съвременните технологии, които предлагат безброй начини да ви предпазят от загуба на данни.

Related posts

Leave a Comment