Смартфони 

Най-разпространените митове за мобилните телефони, в които още вярваме

 

Въпреки че са част от ежедневието и живота ни, бъдете сигурни, че не знаете всичко за мобилните телефони. Готови сме да ви го докажем. Вижте най-разпространените митове за смартфоните, в които още наивно вярваме.

Ако забравим зарядното в телефона за повече време от необходимото, пишете го „бегъл“ (телефона!!!)

Всъщност, смартфоните не са случайно наречени смарт. Една от умните функции, които изпълняват е сами да преценят дали имат нужда от още енергия, за да работят. Ето защо, когато вече нямат нужда от такава, те прекратяват връзка със зарядното и то просто си стои забучено, без да поврежда нищо в телефона ви.

Автоматичните настройки за яркост спестяват енергия

Донякъде, в този мит има някаква логика. Ярките цветове и светлина излъчвани от телефона изискват повече енергия. Но автоматичната настройка за яркост няма как да намали количеството необходима енергия, ако сте в среда, която е сама по-себе си ярка, ще намали разходът на батерията.

Безплатните wi-fi мрежи са сигурни

Всъщност, те крият известни рискове. Обикновено, става дума за така наречените атаки „man-in-the-middle”. В тези случаи хакерите разчитат на възможността да влязат в комуникацията между двама души, ползващи същата тази безплатна мрежа, за да крадат информация.

Революционните течни протектори за телефони издържат и най-тежките удари

Че са революционни и ефикасни, са такива. Но ударите обикновено водят до повреда на телефона не само на ниво дисплей, но и на вътрешни платки и части. С две думи, не пробвайте онова клипче с удряне с чук по екрана на телефона у дома. Най-вероятно ще останете без телефон, дори да е защитен с течен протектор.

Можете да сготвите яйце чрез мобилния си телефон

Не говорим за поредния глупав видео туториал, в който някой ви обяснява как се приготвят яйца по бенедиктски. Става въпрос за нивото радиация, която излъчват съвременните смартфони. Според някои хора, те са толкова опасни, че ако поставим два телефона един до друг и проведем обаждане с тях и поставим яйце между тях, то ще се сготви. Да, дори имаше подобно клипче в интернет, но след неговия взривяващ успех, малцина разбраха, че беше фейк.

Най-ефикасният метод за спасяване на телефон от „наводняване“ е подсушаване с обикновен сешоар

Сешоарът наистина може да изсуши намокрилия се мобилен телефон. Нещо повече – този фризьорски уред може толкова добре да си свърши работата в случая, че чак да прекали. Имаше време, когато подобно упражнение нямаше да завърши катастрофално за телефона ви. Сега обаче подобно решение може да доведе до повреда на устройството. Сешоарът реално може буквално да „пресуши“  някои негови малки части.

Related posts

Leave a Comment