Джаджи 

Не успявате да смените предавката на автомобила? Веднага проверете част, наречена жило за скорости

На пътя никой не е застрахован от възникването на проблеми, свързани с автомобила. И докато някои са пренебрежими или пък биха могли да търпят известно изчакване, то други са толкова сериозни, че са в състояние да предизвикат купища проблеми, инциденти и катастрофи с необратими последици. Съществува една част в колите, наречена жило за скорости, чието оптимално състояние следва да е един от приоритетите на всекиго, седнал зад волана.

Жилото за скорости участва в трансмисионната дейност на автомобила – то служи като изключително важна свръзка между скоростния лост, разположен в купето на превозното средство, и неговата трансмисия. С помощта на това жило за скорости водачът успява безпроблемно и бързо да сменя различните предавки – както знаем, добрата сменя на скоростите е от съществено значение за оптималното и безаварийно движение.

За нещастие, обаче, по подобие на всички останали части на автомобила, така и жилото за скорости изобщо не е застраховано от повреди. Подобно на останалите жила, така и тук основният проблем е скъсването – ако това се случи по време на шофиране, то скоростната кутия става на практика безполезна, тъй като няма да е в състояние да сменя различните предавки. Едва ли е необходимо да обясняваме до какви поражение може да доведе подобна авария.

Корозията е враг номер едно на всяко жило за скорости.

Индустриалните жила, които се използват в автомобилостроенето, спадат към индустриалните и имат за цел да издърпват, избутват или изтеглят. Макар и да са предпазени от гумени уплътнения или шлаух, в същността си те все пак представляват оплетка от метални въжета. Не е изненадващо да кажем, че корозията е техният най-голям враг. Естествена защита от корозия предоставят честите смазки – доверете се на професионалсити в реномирани сервизи, които да смажат жилото за скорости, за да се гарантира по-дългото му и безпроблемно използване.

Разбира се, щателната, подробна и своевременна диагностика е от съществено значение не само за жилото за скорости, но и за всички останали жила и автомобилни части и компоненти. Обръщаме внимание на младите шофьори, че никак не е достатъчно само да можете добре да шофирате – също толкова важно е и да съумеете да познавате различната симптоматика, която проявяват отделните автомобилни части и елементи. Така ще се застраховате от закъсване и възникване на тежки повреди и аварии.

Related posts

Leave a Comment