Друго 

Поглед към основните Hearthstone турнири през 2018-та

Няма съмнение, че една от най-новите и успешни игри на Blizzard е Hearthstone. В същността си, това е настолна игра базирана на World of Warcraft, като не само картите, но и цялата концепция на играта е силно насочена към супер печелившото MMORPG на американската компания за видео игри.

 

Самата игра Hearthstone видя бял свят през 2013-та година, като още от самото начало, отзивите за новото бижу на Blizzard бяха доста позитивни. Логично, не отне много време преди нарастващата eSports мания да обхване и тази картова игра. Все повече и повече хора започнаха да играят Heartsthone и популярността на играта в света на е-спортовете нарастваше пропорционално.

 

Естествено, всичко това е съпътствано и от увеличаващи се наградни фондове. Всяка година, редица Hearthstone турнири се провеждат по цял свят, като и тази година, по традиция сезона започна с най-мащабното събитие за годината, а именно Hearthstone World Championship. Турнира се проведе в Амстердам, Холандия, като общия награден фонд бе зашеметяващите 1 милион долара, като големия победител бе Tom60229 от Тайван.

 

В никакъв случай обаче не мислете, че тази победа е била лесна, тъй като в света на е-спортовете надпреварата е жестока и мнозина сравняват професионалните геймъри със спортисти и спортни залагания. Макар и това да изглежда странно на пръв поглед, въпросните Hearthstone турнири, а и не само, се провеждат на много високо ниво и подготовката на самите играчи за тези събития доста прилича на тази, която правят професионалните спортисти.

 

Но, продължавайки към другите значими HS турнири за 2018-та, няма как да пропуснем тазгодишното издание на World Electronic Sports Games, с общи парични награди възлизайки на 300,000 долара. Домакин на това събитие бе град Хайкоу в Китай, като победител бе играч от Турция на име Fujitora, който си завоюва цели 150,000 долара. За справка, сребърния медал осигурява на играча 60,000 долара, а бронзовия 30,000, като може да добиете представа за какви суми става дума.

 

След това станахме свидетели на летния HCT Summer Championship, който се проведе в Лос Анджелис, САЩ, докато общия награден фонд набъбна до 250,000 долара. В битката за голямата награда от 50,000 долара се включиха 16 играчи, но в крайна сметка победител стана германеца BunnyHoppor от SK Gaming.

Заключителния турнир за тази година ще бъде тазгодишното издание на Hearthstone Global Games, като този международен турнир започва през юли и завършва чак през месец Ноември. В спорта за общо 150,000 долара влизат 48 играчи, което прави битката повече от оспорвана, нещо което стана присъщо за всички Hearthstone турнири в последно време.

 

Общо взето, няма спор, че уникална картова игра на Blizzard жъне успехи на eSports сцената и това не е случайно. С нов експанжън в лицето на The Boomsday Project, който е официално на пазара от 7-ти Август, създателите на Hearthstone се стараят да поддържат интереса към тяхната игра жив, а с многото нововъведения, интерес няма да липсва.

 

Предстои да видим какво ще ни предложи идната 2019-та, от гледна точка на Hearthstone турнири, а и не само. Вече свикнахме да виждаме нови експанжъни на всеки няколко месеца, така че определено ще е интересно да видим какво ново са ни приготвили от Blizzard.

Related posts

Leave a Comment