Покупка на оригинални части за автомобили: плюсове и минуси

Без значение колко надеждна може да бъде колата, рано или късно, всеки собственик ще се сбъска с необходимостта от рутинни или пък неотложни ремонти. В този случай има две алтернативи. Първата – купувате по-скъпите, но по-надеждни резервни части, предлагани от всеки официален салон. Втората алтернатива е да си избере по-евтини неоригинални модели. Има и трети вариант разбира се – да обиколите различните автоморги и да потърсите необходимите ви части, но втора употреба, но това обикновено отнема много време и нерви, които не винаги си заслужават.

Струва си да плащате повече за оригиналите модели?

Преди да решите дали да платите за оригинални резервни части или по-добре да икономисате като изберете по-евтиният вариант, трябва да разберат последствията от всеки избор. Така че при закупуване на алтернативните варианти, собственикът на колата получава едно предимство:

Значително намаляване на разходите – до 50%.
Традиционно за недостатъкъ може да се смята неизвестността отностно качеството на придобитият продукт. Това обаче не винаги е проблем ако производителя предоставя определен вид гаранция като възстановяване на парите и ремонт на автомобила при предизвикване на повреда например. По този начин, купувачът може да е сигурен, че резервната част, която е придобил е преминала през контрол на качеството от нейният производител и, ако е необходимо, може да премине дори контрола на качеството на производителя на самият автомобил!

Ако предпочетете закупуването на оригинални резервни части тогава трябва да сте готов да се разделите със значителна сума пари. За тази сума обаче ще получите следните предимства:
Качествени резервни части.
Липсата на какъвто и да е брак в произведените от фабриката оригинални модели – те се подлагат на качествен контрол от самият производител на автомобилите.
По този начин при закупуване на резервни части, купувачът получава почти същото качество както при нов автомобил, но все пак цените са доста високи. Решението оставяме на вас.

Източник: http://www.stateaid-bg.org//

Related posts

Leave a Comment