Друго 

Проблеми с автомобила, които собствениците лесно могат да решат сами

 

Една кола, без значение дали е на година или на 10 години, изисква своите грижи и поддръжка. Ако автомобилът е много стар, собственикът винаги може да се свърже с фирма за изкупуване на коли и да я продаде, но често има проблеми, които е в състояние да реши и сам.

Смяна на въздушния филтър на двигателя

Първо трябва да се развие или откачат закрепващите елементи на кутията на въздушния филтър и да се отстрани старият. С помощта на лампа се проверява колко светлина пропуска той, и ако е под 50 процента от светлината, трябва да се подмени.

Смяна на вентилационния клапан

Вентилационният клапан на картера (PCV) регулира потока от запалими пари обратно в двигателя, за да могат те да бъдат изгорени безопасно. С времето клапанът натрупва въглеродни отлагания и пружината губи якостта си, излагайки двигателя на риск. Повечето PCV клапани могат да бъдат заменени просто чрез извиване на клапана от гумената втулка и изключването му от вакуумния маркуч. След това се слага новият клапан.

Смяна на крушките

Много шофьори се страхуват да сменят сами крушката на фара за мъгла или на стопа. Всичко, което трябва да се направи, е да се премахнат задържащите винтове, да се махне пластмасовия капак, след което крушката да се издърпа направо от гнездото. Новата крушка трябва да се държи с ръкавици или да се хване с хартиена кърпа.

Смяна на гумата

Това е едно от най – лесните неща, които всеки начинаещ шофьор трябва да може да прави. За да се смени гумата, водачът трябва да приготви всички необходими инструменти, след което да повдигне с помощта на крик автомобила. Разхлабват се болтовете на гумата, след което колелото се вади. Поставя се резервната гума, а след това се затягат болтовете.

Колата бавно се спуска обратно на земята. Крикът се вади и се затягат болтовете.

Related posts

Leave a Comment