Друго 

Тенденции при уеб дизайна през 2022 година

Уеб дизайнът обединява две изключително динамични области на съвременната цивилизация – информационните технологии и дизайна. Днес едва ли има човек, чиито живот да не е повлиян в огромна степен от тези два сегмента. Логично се налага въпросът – как се променя този бранш и какви тенденции в уеб дизайна ще доминират през 2022 година или следващите години?

Тенденциите в дизайна могат да оформят всичко – от сградите около нас, през дрехите, устройствата, до сградите и всичко останало, изградено от човека. Съответно и ролята на уеб дизайна за възприемането на виртуалния свят има сходно значение. В следващите редове ще ви запознаем с някои от най-интересните трендове в този сектор през тази и следващата година.

Изработка на онлайн магазини

Изработват се все повече интернет магазини и конкуренцията помежду им вече е огромна. От 3D Web Design можете да купите качествен онлайн магазин евтино – те дори ще го класират в Google, което е гаранция за успеха на онлайн магазина ви.

Уебсайтове от една страница

Понякога най-ефективният сайт е и най-простият. Наблюдава се нарастващата популярност на уебсайтовете с една страница, в които често липсват менюта, в полза на проста навигация с превъртане. Едностраничните сайтове работят най-добре, когато темата им е по-тясна, като например портфолио или представяне на една идея.

Тези сайтове предизвикват усещането, че държите листовка или четете плакат. Цялата информация, която трябва да прегледате, е на едно място, без да ви разсейва навигацията или търсенето на няколко страници.

Прекомерно – голяма типография

Типографията с необичаен размер е свежа, смела дизайнерска тенденция, която става все по-популярна през тази година. При определен размер думите стават повече графичен елемент, отколкото просто част от копието. Това е универсална техника, която може да се използва в минималистичен или максималистичен дизайн също толкова ефективно и може да подхожда на много различни стилове.

Арт деко мотиви

Това е една любопитна тенденция, която сякаш ни връща в миналото. Арт деко мотивите се вписват добре в геометричните дизайни, които са модерни през последните няколко години. Въпреки че първата асоциация на хората със стил арт деко може да са богато украсени сайтове за говорене и сватбени покани на тема Гетсби, всъщност той може да доведе до красив минималистичен дизайн.

Тенденцията черпи вдъхновение от чистите, извити линии и повтарящите се графични форми на арт деко илюстрацията и архитектурата. Тези елементи могат да вдъхновят създаването на красиви лога, шрифтове, разделителни мотиви, граници и илюстрации. Те включват елементи от естествения свят, комбинирани с модерността на епохата на машините – смели линии, симетрия, простота и безразлично повторение на елементите.

Related posts

Leave a Comment