Друго 

Топ предимства при наемането на яхта

Купуването на ветроходна яхта е лукс, който само малцина могат да си позволят. Но дори и да можете да си позволите такъв лукс, не винаги означава, че е разумно да си купите своя собствена яхта. 

Питате се защо ли? 

Вземането на лодка под наем очаквано е нещо доста по-достъпно от закупуването на такава. Да, богатите хора биха искали да си купуват свои собствени плавателни съдове, но и ползването под наем не е никак лоша идея. 

Вижте предимствата! 

На първо място, вие получавате едни и същи резултати и в двата случая, но тежестта е много по-малка, когато става въпрос за наемане, а не за закупуване на ветроходна яхта. Ето още няколко причини, поради които наемането на много по-добро и изгодно от покупката. Сигурни сме, че ще ви изненадаме много хубаво. 

Разходи и поддръжка 

Закупуването на лодка не е лесно, тъй като собственикът трябва да поеме цял набор от отговорности, свързани с превозното средство, които ще включват разходите за ежедневна, месечна и поддръжка преди и след наемане. Тази поддръжка ще включва и закупуване на морска застраховка, която ще се грижи за превозното средство по всяко време. 

Когато просто наемете една яхта за своята ваканция, няма да се ангажирате с куп разходи и отговорности. Единственото, което ще заплатите, е някаква еднократна такса. Ако пък пътувате с още хора, можете да си разделите цената за наема и така начинанието ви ще излезе още по-изгодно. 

Заетост на яхтата 

Освен ако не използвате яхтата като частна лодка през повечето време, ще трябва да я давате под наем. Възможно е обаче да не ви е приятно вашателно плавателно средство да бъде използвано от други хора. 

Покриване на разходите 

Ще трябва да покриете разходите за закупеното превозно средство за разлика от наетото, в което нямате участие. При закупено превозно средство ще трябва да се грижите за цялостното благополучие, заетостта на яхтата и да поемете отговорността да покриете разходите, независимо какво се случва с нея. 

Това не е така с наето превозно средство, което можете да използвате и да оставите след това. 

По този начин има ясно разграничение между отговорностите към закупено превозно средство и наето превозно средство. Изберете интелигентно и вземете решение за достъпността, когато обмисляте как и с какво да плавате по море. 

Лятото е тук и сега! Ако искате да му се насладите, с яхти под наем Гърция например, можете да го направите още сега. А можете и да си купите своя лодка. Готови ли сте за приключения? 

  

Related posts

Leave a Comment