Друго Лаптоп 

Топ ssd модели дискове за 2022 година

Във време на развитите технологии все повече хора, чиято работа е свързана с компютрите, предпочитат да заложат на ssd – дисковете, които макар и по-скъпи, са много по-бързи. SSD дисковете са предпочитани от все повече хора, независимо дали става въпрос за вграждане в лаптоп или за настолен компютър. 

SSD – SOLID STATE DRIVE е хард диск от ново поколение, който ни позволява моментален достъп до данните. Една голяма част от бързодействието на компютърната техника се дължи на прехвърлянето на информация от постоянната памет (твърд диск или SSD) към оперативната памет (RAM) и обратно. Неговата работа е базирана на флаш – паметта, което позволява извършването на голям брой операции  и води до повишаване на производителността на устройството. В зависимост от капацитета на паметта на пазара се предлагат: 128GB, 250GB, 500GB, както и 1 TB. В зависимост от технологията за съхранение на данни видовете SSD са: SLC, MLC и TLC, които за момента са и най-разпространени. SSD дисковете все още са със сравнително по-малък обем, отколкото HDD. Един от най-разпространените способи за справяне с проблема с високата цена на големите SSD-та е използването им заедно с HDD. За разлика от стандартните HDD, SDD нямат механични части и записването на информацията става само електронно. Данните се съхраняват в NAND памет.

Предлагаме ви топ модели ssd за лаптоп и настолен компютър за 2022 година, които са доказали качеството си и са популярни сред потребителите.

Samsung 970 EVO Plus, PCIe MZ-V7S500BW с интерфейс NVMe 1.3, PCIe, Тип NAND памет – Samsung V-NAND

Silicon Power A55, 512GB с интерфейс M.2 2280, Тип NAND памет – SLC

Kingston SSDNow UV400 с интерфейс SATA, Тип NAND памет – Micron 20nm asynchronous

Samsung 970 PRO с интерфейс NVMe, PCIe, Тип NAND памет – Samsung

V-NAND

Intel 600p PCIe с интерфейс PCIe, Тип NAND памет – Intel 20nm 128Gbit MLC

Kingston HyperX Predator с интерфейс PCIe/M.2, Тип NAND памет – Toshiba Toggle A19 64Gbit

Samsung 850 Pro с интерфейс SATA, Тип NAND памет – Samsung V-NAND

Transcend SSD370S с интерфейс SATA, Тип NAND памет – Synchronous

MLC

Crucial MX300 с интерфейс SATA, Тип NAND памет – Micron 16nm 128Gbit MLC

Samsung 850 Evo с интерфейс SATA, Тип NAND памет – Samsung

V-NAND

OCZ Vector с интерфейс SATA, Тип NAND памет – Toshiba NAND

flash memory

В масовия случай дисковете за лаптопи са 2.5-инчови, така че всеки SATA SSD би свършил работа. Ако ползваме по-съвременен лаптоп, то освен SATA той би трябвало да е снабден и с mSATA или M.2 интерфейс. През последните няколко години все повече навлизат М.2 SSD-тата, а при тях има няколко модификации, на които следва да се обърне внимание при закупуването на SSD за лаптоп. Предимствата на SSD при игрите са отражение на основните им положителни качества – по-бързо зареждане, никакъв шум, по-малко греене, устойчивост към трептене.

Нашата цел е да предложим винаги най-качествения продукт и най-добрите услуги на своите клиенти, задоволяващи напълно техните нужди за момента и в бъдеще. Именно затова предлагаме доказани, качествени и стабилни марки, тъй като държим да предложим на своите клиенти най-добрите продукти.

Нашите специалисти са хора с дългогодишен опит и професионални познания. Можете да разчитате на компетентност, качество и коректност.  

Related posts

Leave a Comment