Друго 

Широко приложение на ламинирани паркети

Основното приложение на ламинирани паркети е като подова настилка, но те все по-често започват да бъдат поставяни и върху стените. Изглежда доста атрактивно и ефектно, като в повечето случаи е само на една от тях или на част от нея. Хубавото на поставянето на ламиниран паркет на стената в кухнята е например, че той е доста по-твърд от обикновените МДФ плоскости и не може да бъде повреден с лек удар. Другото предимство е, че се предлага в адски много дизайни и вие сами можете да си изберете ваш декор, имитация на дърво, камък или мрамор, за да подхожда на помещението по стил и цвят.

Най-висококачествените ламинирани паркети на lia.bg правят страхотни имитации на естествено дърво и посредством тях можете да създадете автентична атмосфера в дома си. Освен това се монтира доста лесно. Ако решите не е нужно да ангажирате монтажисти, можете и сами да го поставите в дома си. Единственото, за което трябва да се внимава и то е от съществена важност, това е влагата в дома. Например, банята не е подходяща за поставянето му в нея, защото е помещение с много висока влажност. При поставянето му върху стена трябва да внимавате и да изберете специален водоустойчив модел. Понеже на пазара вече има и такива, подходящи дори за кухня и баня.

Широко приложение на ламинирани паркети

Както при пода, ламинираният паркет може да бъде монтиран по два начина, чрез залепяне и чрез сглобяване с рамка. Той е със сигурност нещо много нестандартно и привличащо вниманието. От Lia.bg предлагат голямо разнообразие от видове, имитиращи естествен дървен масив. Можете да експериментирате с интериора си колкото пожелаете, за да създадете нещо наистина оригинално.

При изборът на подова настилка, ламинатът също е една от най-подходящите, заради ниската си цена, сравнително лесната поддръжка и високото ниво на устойчивост. Той се състои от четири слоя, като най-горните два определят дизайна му. Първият слой предпазва от по – силни удари, както и защитава от надраскване и счупване. Той е много еластична повърхност, създадена от меламинова смола, обогатена с минерални частици. Можете да избирате между различни повърхности – гланц с дълбочина, имитация на керамична повърхност, класическа пора и други.

Благoдарение на най-новите технологии, повърхностите на ламинирани паркети, могат да изглеждат по всякакъв начин, да имитират изчеткани дъсчени структури, облик на каменни декори или матирани, в стила на промазани дървени подове. Това е голямо предимство за хората, които искат да постигнат външния вид на естественото дърво, но с по-малък бюджет, като поставят ламиниран паркет, който е не по-малко надежден.

Повечето семейства, поставили ламиниран паркет в дома си, споделят, че откакто го имат, поддръжката и почистването му е много лесен и приятен процес, като не отнема време и средства. Той е много добър избор за дома, особено при жилищните кооперации, поради това, че е шумоизолиращ .

Преди да направите самата покупка е добре да се подготвите и с размерите на помещението, за което го търсите, за да може да ви изготвят точна ценова оферта. Също така е важно да попитате дали в цената са включени и подложка, первази, ъгли, тапи и още елементи, нужни за монтажа.

Related posts

Leave a Comment