Джаджи 

Acer обогати портфорлиото си с нови екосъобразни решения

Технологичният гигант показа нови решения за съхранение на енергия и  продуктови концепции в Дубай

 

Acer представи в Дубай своята визия за екологосъобразна технология, проектирана и създадена с мисъл за бъдещето. Компанията представи инициативата си за опазване на климата и решения за съхранение на енергия. По време на събитието бяха представени нови технологии и концепции за устойчиви решения и екологично бъдеще.

С присъединяването си към инициативата RE100, Acer се ангажира да осигури 100% възобновяема електроенергия до 2035 г. Като лидер в областта на информационните и комуникационните технологии, компанията планира да постигне нулеви емисии до 2050 г. Чрез обединени усилия Acer увеличава своето положително въздействие върху околната среда. В момента 60% от нейните ключови доставчици са съпричастни с инициативата RE100 и се стремят към намаляване на въглеродните емисии (SBT). Acer планира да използва 20-30% рециклирана пластмаса в компютрите и мониторите до 2025 г., като през 2022 г. е изпълнен 17% от този целеви показател.

Като част от инициативите, които Acer разкри по време на събитието в Дубай, бе включена продуктовата линия Vero, създадена с висок процент рециклирани материали. Освен нея бе представен и проект Humanity, който образова, обединява и стимулира всички служители на компанията по света, да прилагат по-екологични действия в работата си и в личния си живот. Платформата Earthion е още един от ангажиментите на Acer да обедини партньорите си във веригата на доставката и заедно да отговорят на предизвикателства от изменението на климата чрез въвеждане на иновативни и интегрирани решения. Такъв е примерът с намаляването на емисиите при морската логистика чрез използване на биогорива, както и при изследванията съвместно със съдружници на Acer в производството на устойчиви опаковъчни материали.

“Трябва да ускорим приемането на възобновяема енергия, за да се борим с изменението на климата, предизвикано от глобалното затопляне”, заяви председателят и изпълнителният директор на Acer, Джейсън Чен. “През 2022 г. Acer Group достигна 44% потребление на електроенергия от възобновяеми източници. За постигане на нашата цел на 100%, от ключово значение ще бъде използването на слънчева и вятърна енергия в технологията за съхранение. Ние предприемаме решителни мерки, които подкрепят кръговите икономики и предоставят действия за минимизиране на отрицателното въздействия върху околната среда.”

Като част от своя ангажимент за нулеви нетни емисии, Acer разширява присъствието си в индустрията за съхранение на енергия. Предлага решения в цялата верига на доставката – от домакинствата до индустриалната употреба, както и от производството до приложението, за да допринесе за енергийния преход. С инвестициите си в технологиите за батерийни клетки, компанията представи нови решения за съхранение на енергия, които разширяват нейното портфолио.

Изложението, озаглавено “Екологосъобразната технология за по-светло бъдеще“ даде фокус на постоянните усилия на Acer в областта на климата и за технологиите, проектирани и изработени с мисъл за бъдещето. Събитието, което се проведе в Дубай, представя продукти и услуги в рамките на четири концепции за начина на живот:

● Концепция за работа: Услуга за абонамент по заявка към обширното портфолио на Acer с абонаментни пакети за ъпгрейди, ремонти услуги, които могат да бъдат предоставени с едно натискане на бутон. Клиентите могат да станат част от система, която удължава живота на устройствата и намалявайки използването на нови ресурси.
 Концепция за обучение: Компютърен хардуер и софтуер, които помагат на училищата да намалят своят въглероден отпечатък. Учениците могат да учат в по-добра среда, използвайки рециклирани лаптопи заедно с инструменти, които насърчават осъзнатото използване.
● Концепция за мобилност: Мрежа от станции за мобилност с зарядни хъбове, леки електрически велосипеди и електрически скутери, достъпни за улесняване на пътуванията. Заедно с инструменти като данни за планиране в града и предсказване на микро-мобилити инфраструктура, те помагат за увеличаване на достъпа до транспорт за повече хора и подкрепят планирането в умните градове.
● Концепция за живот: Хипер съвместима система с мобилно приложение, която позволява използването на съществуващи и нови смарт уреди, за да направи домовете по-устойчиви на изменения в климата. Приложението позволява на хората да управляват по-ефективно консумирането на енергия и увеличава видимостта за разпределението ѝ от уредите.

Изложението в Дубай ще продължи до 12 декември и е отворено за посетители от 10:00 до 19:00 ч. На него могат да научат повече детайли за екологичните ангажименти и решения на Acer, както и за новите концепции за устойчив начин на живот.

Related posts

Leave a Comment