Друго 

Far Cry 5 ще сблъска геймърите с опасни фанатици, превзели малко американско градче

Far Cry серията остави траен отпечатък в света на гейминга, бележейки възходящ прогрес с всяка своя следваща част и залагайки на неустоим микс от революционна визия, екзотични локации, богата свобода на действие и някои от най-колоритните игрални злодеи на новото време.

След като посетиха Африка, Карибите, обвитите в тайни Хималаи и дори Каменната епоха, сега Far Cry 5 приветства играчите в Хоуп Каунти, Монтана – живописно американско градче, контрола над което е поет от тежко въоръжени, безмилостни фанатици, ръководени от самопровъзгласилия се за пророк отец Джоузеф Сийд и неговите Хералди.

Ситуацията, разбира се, отново има нужда от герой, който да изтръгне контрола от ръцете на култа и да разпали искрата на съпротива, която да освободи местното население от стоманената хватка на най-откачения и безскрупулен злодей в поредицата.

От момента, в който играчите стъпят в Хоуп Каунти, пред тях се разкрива пълна свобода на действие, като Far Cry 5 слага край дори и на последната преграда пред пълното им вживяване в историята – за разлика от предишните части, героят вече не е фиксиран и всеки геймър може да създаде свое собствено виртуално алтер его с помощта на детайлния генератор на персонаж. Всъщност не само героят подлежи на детайлно модифициране, защото тук същото важи за оръжията и превозните средства, които могат свободно да бъдат сглобявани, разглобявани и подобрявани.

Друга новост е възможността този път цялата кампания да бъде мината кооперативно, в компанията на втори играч. Разбира се, геймърите, които предпочитат да играят солово, без нуждата да се съобразяват с други хора, също не е нужно да са сами в суровата борба с отец Сийд, защото Far Cry 5 им позволява да си наемат виртуален боен другар. Ако искат, разбира се.

Визията отново е на върхово ниво, а светът е точно толкова жив, колкото може да се очаква от Far Cry игра, като обикалящите, летящи и плуващи из Монтана животни за пореден път са както добър повод за лов и риболов с цел набавяне на ценни ресурси, така и непредвидим момент в геймплея, защото някоя озверяла мечка, примерно, може да нападне както играча, така и противниците му.

В крайна сметка Far Cry 5 запазва традициите да повишава качеството спрямо предшествениците си, в най-провокативния и смело поемащ рискове франчайз на гигантите от Ubisoft.

Всеки, който иска да се изправи срещу отец Сийд и да остави своя отпечатък в историята на този красив и наситен с геймплей отворен свят, може да потърси Far Cry 5 в магазините от веригата Pulsar Games, както и да поръча онлайн, с безплатна доставка, тук: https://bit.ly/2G9Tqkp

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=VR2KqWGOpFI

Related posts

Leave a Comment