Джаджи Смартфони 

HTC RE – подвижната камера за вашия смартфон

Разработчиците на HTC наистина създадоха камера, както се предполагаше при първоначалните слухове. Новата HTC RE (или просто RE) прилича на малък перископ, и въпреки, че не е съвсем Go Pro камера, не е и предназначена единствено за любители (въпреки че изглежда точно като такава).

Главният изпълнителен директор на HTC съобщи, че от момента на представянето на камерата HTC RE започва „нов етап в еволюцията на HTC”, като най-вероятно е имал предвид разширяването на продуктовия фокус на компанията.

Компанията опита да позиционира своята камера до Go Pro, но предназначена „за останалата част от потребителите” и освен това заяви, че камерата HTC RE ще им помогне „да задържат момента”.

HTC RE е като всяка друга камера, освен че има формата на малка тръба и не разполага с екран в задната си част. Това я кара да прилича на камера от деветдесетте години, но без копче за изключване. Камерата се управлява с помощта на един бутон, който контролира правенето на снимки и видео заснемането. Еднократното бързо натискане прави 16 мега пикселова снимка използвайки 1/2,3 инчовия CMOS сензор Sony, а продължителното натискане започва и спира видео заснемането. Камерата разполага с още един бутон в предната си част, който се грижи за бавното видео заснемане.

Обективът е широкоъгълен и разполага със софтуер за стабилизация на изображението. Освен това е водоустойчив, което позволява правенето на подводни селфита.

Камерата, също като Go Pro, се контролира с помощта на приложение, което е съвместимо както с Android, така и с iPhone. Изтеглянето на приложението осигурява достъп до всички видео клипове и снимки, уловени с HTC RE. Освен това позволява да използвате телефона си като дистанционен визьор и спусък на затвора.

Устройството се предлага в бяло, тюркоазно, оранжево и тъмно синьо, и може да бъде поръчано директно през recamera.com, както и сайтовете на HTC, Amazon, Best Buy и останалите американски платформи, като се очаква да бъде пуснато на пазара за коледните празници. За момента предварителни заявки се приемат единствено на специализираната интернет страница на HTC, на цена около 200 долара.

Истината е, че HTC възлага големи надежди върху тази джаджа като начин да разшири продуктовото си портфолио, но изглежда ще се окаже доста трудно на базата на това, което бе представено, тъй като Go Pro наскоро насочи усилията си към разширяване на дейността си извън професионалния пазар.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment