Джаджи 

MLS пуска домашен смарт асистент на български

Гръцката технологична компания MLS Innovation Inc., която навлезе на българския пазар по-рано през годината, обяви разширяване на портфолиото си с нова продуктова категория, а именно домашен гласов асистент на български език. 

MAIC позволява контрол на всички умни устройства чрез бърз и улеснен процес на свързване с всяко устройство във всяко едно от помещенията на дома. Иновативната разработка е резултат от развойната и научноизследователска дейност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години по отношение на гласовото разпознаване и изкуствения интелект и става все по-интелигентна с нарастващата ѝ употреба. 

Устройството, наречено MAIC, е личен асистент, предназначен за ползване в домашни условия, който предлага редица възможности за улесняване на ежедневието по отношение на все по-бързо развиващата се концепция на т.нар. smart home или “умен дом”. Гласовата интеракция с асистента се случва изцяло на български език и позволява дистанционно управление чрез задаване на редица команди, които MAIC изпълнява вместо вас. Отваряне на YouTube, задаване на предпочитания за търсене на музика, пускане на различни радиостанции, осъществяване на разговори или видеообаждания, създаване на напомняния, търсене в интернет, изпращане на съобщения, регулиране на осветлението, включване на различни електроуреди, предоставяне на енциклопедична информация, прогноза за времето, препоръки за заведения, намиране на локации и много други са само част от възможностите на гласовия асистент, който преди всичко се отличава с възможност за управление на български език. 

Повече информация за възможностите на домашния гласов асистент е налична на интернет страницата https://maic.ai/bg, а самото устройство ще се предлага за българските клиенти от търговската верига Технополис на цена от 449 лв. с ДДС. 

Related posts

Leave a Comment