Джаджи 

Samsung Electronics пусна на пазара нова високопроизводителна серия дискове 4 TB SSD 990 PRO

990 PRO и 990 PRO със система за охлаждане осигуряват най-добрата в класа си скорост на произволно четене до 1600K IOPS

 

Samsung Electronics Co., Ltd., световен лидер в сферата на технологиите на паметта, наскоро съобщи, че пуска на пазара нов 4-терабайтов (TB) SSD диск от серията 990 PRO. Серията 990 PRO се състои от високопроизводителни PCIe 4.0 SSD дискове на базата на технологията на Samsung V-NAND (V8) от осмо поколение и подобрен патентован контролер.

Серията 990 PRO предлага светкавично бърза скорост и максимална енергийна ефективност и е оптимизирана за големи обеми данни, като 3D/4K графика, анализ на данни и висококачествени игри, което прави тези SSD дискове идеални за съвременни настолни компютри, лаптопи, игрови конзоли и компютърни системи. Благодарение на подобрения коефициент на TBW (общо записано байтове) до 2400 TB, серията 990 PRO осигурява подобрена надеждност и по-дълъг експлоатационен живот на SSD диска, което е идеално при натоварваща работа и при нужда от по-голям капацитет на паметта. 

„Днес геймърите и създателите на съдържание имат нужда от високопроизводителни SSD дискове с голяма вместимост. Новият модел 4 TB SSD 990 PRO е перфектното решение за техните нужди – казва Хангу Сон, вицепрезидент на Memory Brand Product Biz Team в Samsung Electronics. – Тъй като нуждата от съдържание с висока резолюция и светкавично бърза скорост на обработка на данни се увеличава, високопроизводителните NVMe дискове стават ключов елемент.“ 

Най-добри в категорията си производителност и капацитет 

Базирана на интерфейса PCIe 4.0 с технология V8 на Samsung, със скорост на последователно четене до 7450 MB/s и скорост на записване до 6900 MB/s, 4 TB 990 PRO предлага почти максимална производителност. Наскоро увеличеният до 4 TB капацитет на паметта предлага подобрена скорост на произволно четене и записване до 1600K и 1550K IOPS съответно, което прави тези устройства идеални за геймъри, създатели на съдържание и техно-ентусиасти, имащи нужда от висока производителност и голяма памет.

Благодарение на най-бързата скорост на четене сред SSD дисковете на широкия пазар с интерфейс PCIe 4.0 4 TB 990 PRO значително намалява количеството на засичания по време на игра и ускорява зареждането на висококачествени видео клипове, спомагайки за удоволствието от игрите и потапянето в тях. За най-модерните игри, които поддържат последните технологии за зареждане, серията 990 PRO може да спомогне за намаляването на забавянето на сигнала, благодарение на което потребителите могат да се насладят на игра в реално време със стабилно количество кадри в секунда (FPS).

Подобрена енергийна ефективност и надежден контрол на температурата 

Серията 990 PRO гарантира върховна енергийна ефективност, подобрена с до 50% в сравнение с предишната серия 980 PRO. Контролерът е с никелово покритие, а задната страна на SSD диска е снабдена с разсейваща температурата платка, благодарение на която се поддържа оптимална температура и се гарантират минимални флуктуации на производителността с течение на времето. Моделът 990 PRO със система за охлаждане е снабдена с ефективен, компактен радиатор за най-добра производителност при сложни изчисления и игри. Освен това дискът е съвместим с най-новите модели игрални конзоли и гарантира по-бързо инсталиране и зареждане на игри и предотвратява намаляването на производителността, предизвикано от прегряване. 

Едностранен SSD диск 4 TB за ултра-тънки лаптопи 

Благодарение на технологията V8 1 Tb NAND с висока плътност и технологията за подреждане на паметта (memory stacking) дискът 4 TB 990 PRO е в едностранен М.2 форм-фактор, което го прави по-тънък от двустранните М.2 SSD дискове. Благодарение на това потребителите няма да се сблъскат с проблемите, които могат да възникнат при инсталиране на двустранни М.2 SSD дискове в ултра-тънки лаптопи, като невъзможност на инсталиране на SSD или риск от увреждане на други компоненти. Едностранният М.2 форм-фактор осигурява достатъчен обем памет и стабилна производителност. 

Достъпност и софтуерът Samsung Magician

Софтуерът Samsung Magician осигурява оптималната производителност на SSD дисковете като актуализира фърмуера, драйверите и други настройки и предлага гъвкави настройки на захранването и оптимизацията на производителността в зависимост от предпочитанията на потребителя.. Освен това софтуерът поддържа RGB функционалност за модела 990 PRO със система за охлаждане, така че геймърите могат да настроят цветовете и LED ефектите. В новата версия на Magician 8.0, която ще излезе през септември 2023 година, ще бъде интегрирано софтуерно решение за SSD дискове, преносими SSD, карти с памет и USB флаш дискове.

Моделите с 4 ТВ памет на 990 PRO и 990 PRO със система за охлаждане ще бъдат достъпни от началото на октомври 2023 година. Моделите с 1 и 2 TB от серията 990 PRO в момента са достъпни за покупка. 

Спецификации на Samsung SSD 990 PRO | 990 PRO със система за охлаждане

Related posts

Leave a Comment