Друго 

HP представи най-мощните базови работни станции в света

Новата HP Z линия предоставя несравнима производителност, възможност за надграждане и сигурност

София, 19 юли 2018 г. – HP Inc. представя най-мощните базови работни станции1, предназначени за продуктови дизайнери, архитекти, творци, производители на оборудване, преподаватели, финансови специалисти и офис служители. Новите смели решения от серията HP Z подобряват производителността на работните процеси на професионалистите, водят до оптимизиране на разходите за електроенергия, без това да налага жертването на графична мощ, благодарение на сертифицирани софтуерни решения, както и предоставят възможностите за надграждане, безпроблемно изживяване и сигурност.

“Най-важната препоръка, която получаваме от творчески професионалисти и други потребители, които се нуждаят от мощно устройство, е необходимостта от още по-висока производителност на персоналните компютри, за да отговарят на техните нужди. Нашето ново портфолио от работни станции HP Z решава този проблем, като предоставя най-мощните базови работни станции на света“, коментира Гуен Кобъл, директор „Работни станции, тънки клиенти, търговски решения и смесена реалност“ за Европа, Близкия изток и Африка, HP Inc. “Комбинирайки изключителна графична производителност, гъвкави възможности за конфигуриране и интегрирани софтуерни решения в най-сигурните настолни работни станции в света 2, новата серия HP Z е проектирана да разгърне креативността, да постигне максимална производителност и да подобри работата за напред.”

Потребителите на работни станции се сблъскват с извънредно бързи промени в работните процеси, които изискват допълнителни хардуерни и технологични възможности, за да успяват да поддържат необходимия ритъм. Работните процеси стават все по-сложни, персонализирани и ограничени във времето. За да спазват сроковете, потребителите се нуждаят от системи, които могат да осигурят непрекъснати, бързи, безпроблемни и съобразени с новите изисквания решения, както и от надеждни работни станции, които могат да защитят данните и файловете им.

Новите базови HP работни станции HP Z2 Mini, HP Z2 Small Form Factor и HP Z2 Tower, както и версията HP EliteDesk 800 Workstation, са най-сигурните и лесно управляеми работни станции в света. Вградените HP решения за сигурност предоставят мощна защита от злонамерени заплахи с първия и единствен самовъзстановяващ се BIOS и уникален HP контролер. Потребителите получават сигурност чрез хардуерни решения, включително HP Sure Start Gen4 3и HP Sure Run4, които помагат да се поддържат критични процеси, дори ако злонамереният софтуер се опитва да ги спре. В допълнение HP Gen 2 Kit позволява лесното управление на множество устройства.

Потребителите вече могат да се свързват с Thunderbolt™ с всички работни станции HP Z2, проектирани да работят с 24/7 стандарти за бързи връзки на устройствата. Работните станции предлагат също така и широк набор от сертификати за най-популярните приложения. HP Performance Advisor е на разположение за оптимизиране на софтуера и драйверите, като потребителите могат да вградят процесори Intel® Xeon® и ECC памет за допълнителна надеждност. Възможностите за персонализиране, надграждане, повишаване на производителността, както и портове за вход/изход, правят работните станции HP Z надеждни да посрещнат предизвикателствата на бъдещето.

Производителност за драстично подобрение на работните процеси

Днес потребителите на работни станции изискват засилена производителност, за да подобрят драстично работните процеси. Четвъртото поколение HP Z работни станции включва:

HP Z2 Mini G4 Workstation е най-мощната мини работна станция5 в света, която осигурява на потребителите производителност на следващо ниво в забележително малка опаковка (общ обем 2.7 литра). В сравнение с предишното поколение HP Z2 Mini, тя има два пъти повече графична мощност. Потребителите могат да изпитат и най-доброто визуално представяне от NVIDIA® Quadro® P600 или NVIDIA Quadro P1000 GPU. В допълнение, съществува опция за графика AMD Radeon Pro ™ WX4150. Безшумната HP Z2 Mini е и първата най-тиха мини работна станция в света 6.

Нейният зашеметяващ, гъвкав и компактен дизайн позволява на потребителите да я монтират под бюрото, зад дисплей или в шкаф – до 56 HP Z2 Mini работни станции могат да се съберат в стандартен 42U шкаф7. С разнообразните си опции за вход и изход, при нужда от допълнителна периферна връзка и дисплеи, потребителите могат да конфигурират система за свързване със серийни портове, както и поддръжка на до шест дисплея. Иновативният дизайн и гъвкавост позволяват на потребителите да създават идеалните настройки, а за допълнителна надеждност, HP Z2 G4 Mini, единствената в света мини-работна станция с шест-ядрен процесор Intel® Xeon®8, позволява на потребителите да я използват в критични условия с увереност. HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation доставя 50% повече мощност на процесора от предишното поколение в точно същия супер компактен размер. Шест ядреният процесор осигурява значително увеличение на производителността, което прави HP Z2 SFF най-мощната Small Form Factor работна станция в света 9. HP Z2 SFF предлага възможност за персонализация от следващо ниво с разнообразни опции за вход и изход, които освобождават ценни PCIe слотове, като същевременно осигуряват за добавяне на стандартно или специализирано оборудване и дисплеи.

Като най-разпространения в света SFF потребителски персонален компютър10, HP Z2 G4 SFF е идеалното хардуерно решение за персонализирани нужди. Тя е конфигурация с четири PCIe слота и двойни M.2 слота за памет. Възможността за разнообразни вход/изход опции позволява на потребителите да персонализират своите мрежови, входно/изходни или дисплей нужди, без да променят PCIe слотовете или да добавят външни адаптери. С подобна възможност за надграждане и повишаване на производителността, както и с разнообразни възможности за вграждане и инсталиране, Z2 SFF е подходящ за инженери и архитекти, продуктови дизайнери и производители на оборудване, и други потребители с необходимост от мощно устройство.

HP Z2 Tower G4 Workstation, най-мощната базова работна станция 11в света, е проектирана да се справи със сложни работни процеси като BIM и рендване, благодарение на Ultra 3D графична карта и най-новите процесори Intel® Core ™ или Intel® Xeon®. HP Z2 Tower е оборудван за работа със сложни 3D проекти с повече от 60% по-голяма графична мощност от предишното поколение. Благодарение на високите тактови честоти, потребителите могат да получат безупречна производителност, дори при най-тежки натоварвания.

Новият дизайн включва предни и задни греди с 13% по-малки от предишното поколение, които дават възможност на потребителите лесно да пренасят системата от едно място на друго. За повишаване на надеждността, HP Z2 Tower и SFF моделът предлагат иновативния прахов филтър на HP, който поддържа системата чиста, дори в пространства за масово производство или машинна среда. С двойните слотове

M.2 за сторидж, потребителите могат да вградят допълнително пространство и имат опция за самокриптиращи драйвери, които да подсигурят определени IP адреси да не могат да бъдат достъпни.

За по-изискващите потребители на персонални компютри, които искат да подобрят производителността си, HP предлага работната станция HP EliteDesk 800. Като най-достъпния в света професионален сертифициран десктоп12, той е идеален за потребители, които искат настолна работна станция с интегрирани ISV сертифицирани приложения.

Създаден за 2D/3D дизайн и проектиране, този настолен модел, одобрен от SolidWorks и AutoCAD, дава на потребителите непрекъсната и надеждна производителност, която не се достига при бизнес класа персонални компютри. Освен това е оптимизиран за водещите VR приложения, позволявайки на разработчиците на VR да създават съдържание с NVIDIA GeForce® GTX 1080. HP EliteDesk 800 включва специализирана поддръжка за работни станции и с широк обхват възможности за надграждане.

Цени и наличност

• HP Z2 Mini Workstation се очаква да бъде налична в Европа, Близкия изток и Африка през август с начална цена от 759 евро.

• Работната станция HP Z2 SFF се очаква да бъде налична в Eвропа, Близкия Изток и Африка през август с начална цена от 739 Евро.

• Работната станция HP Z2 Tower се очаква да бъде налична в Eвропа, Близкия Изток и Африка през август с начална цена от 769 Евро.

• Версията HP EliteDesk 800 работна станция вече е налична в Eвропа, Близкия Изток и Африка с начална цена от 699 Евро.

 

Related posts

Leave a Comment