Друго 

Sensorian Shield – Модул за всички Raspberry Pi модели

Няма как да не сте чували за Raspberry Pi и да не знаете, че може да се използва за безгранично количество приложения.
Има програми, модули и какво ли още не, но дали този е уникален сам по себе си ?

Както вече споменахме, има доста модули и приложения на тази малка платка, но явно някой е решил да ви спести мъките да си правите допълнителни от нулата. Тази платка представлява един вид суперчарджната добавка, която ви дава много модули за различни цели, че дори и екран и то веднага.
Целта и е, да избегнете мъките да си правите подобна платка от нулата, да пишете пътеките за сензорите и прочие.

Просто свързвате с останалата част и това е.

Съвместима е с всички версии на Raspberry Pi, но никъде не се споменава, дали няма да проработи и на други видове малки платки. Ако не сте наясно има още доста различни миниатюрни модели на подобни компютри.
Това, с което идва, е Mini-USB порт, светлинни сензори, акселерометър, магнитометър, барометър, алтиметър, температурен сензор и 3 капацитивни бутона, както и TFT екран. Толкова много неща в такова малко нещо?

Има дори 2mb флаш памет и клок в реално време. Разговаря на езици Python и C. Това, за което можете да се сетите веднага, е, че има комбинация от толкова много сензори, че ако започнете да ги конструирате отделно или да започнете от нулата, може да ви излезе много по-скъпо.

Машинката е направена и с още допълнителни хитрини. Можете чрез специален код да се свържете към нея и да следите прогреса и дори през вашия смартфон. Ако и двете са свързани в мрежа, няма да ме учуди да си виждате стойностите дори през смартфона на летището.

Какво може да правите с нея? Е това е въпрос, на който само въображението ви може да отговори, но нека и ние опитаме. Една охранителна система като за начало. Няколко или дори един сензора за движение и щом има движение да се покаже на екрана къде и в колко часа. Като например, ако заключите офиса си и не искате никой да влиза в него, да знаете точно кога някой го е направил. Целият комплект е толкова малък, че може и никой да не знае за него.

За сега, проекта още събира пари и не е пуснат в продажба. Но, това което може да очаквате за парите си, ще е нещо от сорта на:

За 45 долара, получавате само платката Sensorian Shield.
За 55 долара, получавате Sensorian Shield, USB кабел и TFT екран.
За 65 долара, получавате Sensorian Shield + кабел + TFT екран + 8 GB карта памет.

Цените им не са космически, но са малко по-скъпи от самото Raspberry Pi. Повече ме интересува, дали няма да е съвместимо с някоя друга платка?

 

 

Related posts

Leave a Comment